| KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | |
|
| | Raport bieżący nr | 43 | / | 2008 | |
| |
| Data sporzÄ…dzenia: | 2008-06-11 | | | | | | | | | |
| Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | |
| AMREST | |
| Temat | | | | | | | | | | |
| Warunki Umowy Franczyzowej z Burger King dotyczącej Bułgarii | |
| Podstawa prawna | | | | | | | | |
| Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
| |
| Treść raportu: | | | | | | | | | |
| W nawiÄ…zaniu do Raportu Bieżącego 42/2008 z dnia 11 czerwca 2008 r., ZarzÄ…d AmRest Holdings N.V. informuje o ramowych warunkach Umów Franczyzowych zawieranych każdorazowo z Burger King Europe GmbH przy otwarciu poszczególnych restauracji Burger King na terytorium BuÅ‚garii. Strony umowy: American Restaurants EOOD. (“Franszyzobiorca", “AmRest Bulgaria"), z siedzibÄ… w Sofii, BuÅ‚gariaBurger King Europe GmbH (BKE, “Franszyzodawca") z siedzibÄ… w Zug, Szwajcaria. AmRest Holdings N.V. (“Gwarant", “AmRest"), z siedzibÄ… w Amsterdamie, Holandia, American Restaurants Sp. z o.o. (“Gwarant", “AmRest Poland"), z siedzibÄ… Wroclaw, Poland. Przedmiot umowy: Franczyzodawca przyznaje Franczyzobiorcy licencjÄ™ na używanie zarejestrowanych znaków towarowych Burger King oraz systemu Burger King w zwiÄ…zku z prowadzeniem restauracji Burger King na terytorium BuÅ‚garii. Gwarancja: Gwaranci gwarantujÄ… Franczyzodawcy speÅ‚nienie przez FranczyzobiorcÄ™ wszystkich zobowiÄ…zaÅ„ wynikajÄ…cych z Umowy Franczyzowej. Okres umowy Licencja zostaje przyznana na okres 20 lat od dnia, w którym restauracja rozpoczyna dziaÅ‚alność. Istotne warunki umowy: Umowa Franczyzy zakÅ‚ada miÄ™dzy innymi, że: a) Franczyzobiorca bÄ™dzie pozostawaÅ‚ w zgodzie ze wszystkimi wymogami Burger King dotyczÄ…cymi budynków i lokalizacji, znaków, wyposażenia, menu, obsÅ‚ugi, higieny, strojów pracowniczych, materiaÅ‚ów reklamowych i promocyjnych, źródeÅ‚ zaopatrzenia itd. b) Franczyzobiorca bÄ™dzie przekazywaÅ‚ Franczyzodawcy miesiÄ™cznÄ… opÅ‚atÄ™ licencyjnÄ… (franczyzowÄ…) w wysokoÅ›ci 5% sprzedaży restauracji Burger King prowadzonych przez FranczyzobiorcÄ™. c) Franczyzobiorca bÄ™dzie pÅ‚aciÅ‚ Franczyzodawcy miesiÄ™cznÄ… opÅ‚atÄ™ na reklamÄ™ i promocjÄ™ sprzedaży w wysokoÅ›ci 5% sprzedaży restauracji Burger King prowadzonych przez FranczyzobiorcÄ™. d) OpÅ‚ata poczÄ…tkowa pÅ‚acona przez FranszyzobiorcÄ™ wyniesie 50 000 USD za każdÄ… restauracjÄ™ Burger King, dla której zostaÅ‚a podpisana umowa franszyzy na okres 20 lat. e) Pracownicy Franczyzobiorcy sÄ… zobowiÄ…zani brać udziaÅ‚ w programach szkoleniowych okreÅ›lonych przez FranczyzodawcÄ™. f) Franczyzobiorca w trakcie trwania umowy nie powinien bezpoÅ›rednio lub poÅ›rednio angażować siÄ™ w prowadzenie restauracji, w których wykorzystywaÅ‚by lub powielaÅ‚ dziaÅ‚alność Burger King, z wyÅ‚Ä…czeniem restauracji licencjonowanych przez FranczyzodawcÄ™. g) Franczyzobiorca bÄ™dzie przestrzegaÅ‚ wszelkich wymogów i restrykcji zawartych w Umowie Franczyzowej. | |
|