| | | | | | | | | | | | | KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | | | | | | | | | | | | | | | | | | Raport bieżący nr | 37 | / | 2014 | | | | | | | | | | | | | | | | | | Data sporządzenia: | | | | | | | | | | | | Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | | | DUDA | | | | | | | | | | | | | | Temat | | | | | | | | | | | | Polski Koncern Mięsny DUDA SA – zawarcie aneksu do umowy kredytowej kredytu w rachunku bieżącym – zmiana informacji poufnej | | | Podstawa prawna | | | | | | | | | | Art. 56 ust. 5 Ustawy o ofercie - aktualizacja informacji
| | | | | | | | | | | | | | | | Treść raportu: | | | | | | | | | | | Działając na podstawie art. 56 ust. 5 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz.U.2013.1382) (dalej: "Ustawa"), Zarząd Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości informację stanowiącą zmianę informacji poufnej przekazanej raportem bieżącym nr 29/2013 z dnia 3 lipca 2013 r.
Zarząd Spółki informuje tym samym o podpisaniu, w dniu 12 grudnia 2014 r. Aneksu nr 3 do umowy kredytowej kredytu w rachunku bieżącym ("Aneks nr 3") z Bankiem Credit Agricole Bank Polska SA z siedzibą we Wrocławiu, pl. Orląt Lwowskich 1, 53-605 Wrocław ("Umowa kredytowa"). O zawarciu Umowy kredytowej, a następnie zawarciu Aneksu nr 1 oraz Aneksu nr 2 do Umowy kredytowej Spółka informowała odpowiednio: raportem bieżącym nr 29/2013 z dnia 3 lipca 2013 r., raportem bieżącym nr 2/2014 z dnia 17 kwietnia 2014 roku oraz raportem bieżącym 34/2014 z 10 grudnia 2014 r. Przedmiotem Aneksu nr 3 jest zmiana sposobu wykorzystania Kredytu poprzez wprowadzenie możliwości wystawienia przez Bank gwarancji płatniczych w ramach wspólnych z dotychczasową gwarancją prawidłowego wykonania umowy: • limitem do maksymalnej kwoty 4.000.000,00 zł • maksymalnym okresem ważności do 12 miesięcy • datą wystawienia gwarancji bankowej do dnia 18 listopada 2015 r.
| | | | | | | | | | | | | | | |