| KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | |
|
| | Raport bieżący nr | 14 | / | 2009 | |
| |
| Data sporządzenia: | 2009-04-08 | | | | | | | | | |
| Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | |
| KRUSZWICA | |
| Temat | | | | | | | | | | |
| Terminarz publikacji raportów okresowych | |
| Podstawa prawna | | | | | | | | |
| Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
| |
| Treść raportu: | | | | | | | | | |
| Zarząd spółki Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica" S.A. (dalej: Spółka lub ZT "Kruszwica" S.A.), w związku z wejściem w życie przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (dalej: Rozporządzenie o Raportach), opublikowanym w Dzienniku Ustaw nr 33 poz. 259 z dnia 28 lutego 2009 roku, podaje do publicznej wiadomości nowe terminy przekazywania raportów okresowych w 2009 roku:
1. Jednostkowe raporty kwartalne:
- za pierwszy kwartał 2009 roku – termin przekazania: 15 maja 2009 roku,
- za trzeci kwartał 2009 roku – termin przekazania: 16 listopada 2009 roku.
2. Jednostkowy raport półroczny za okres 6 miesięcy zakończony 30 czerwca 2009 roku – termin przekazania: 31 sierpnia 2009 roku.
3. Raport roczny za okres 12 miesięcy zakończony 31 grudnia 2008 roku – termin przekazania: 9 kwietnia 2009 roku
4. Skonsolidowany raport roczny za okres 12 miesięcy zakończony 31 grudnia 2008 roku – termin przekazania: 9 kwietnia 2009 roku
Zgodnie z §101 ust.2 Rozporządzenia o Raportach, Zarząd Z.T. "Kruszwica" S.A. podjął decyzję o rezygnacji z publikacji sprawozdania za II kwartał 2009 roku.
Podstawa prawna: §103 Rozporządzenia Ministra Finansów (Dz. U. nr 33 poz. 259) z dn. 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.
| |
|