| KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | | | | | Raport bieżący nr | 29 | / | 2016 | | | | | Data sporządzenia: | 2016-10-27 | | | | | | | | | | | Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | | | MAKARONY POLSKIE S.A. | | | Temat | | | | | | | | | | | | Pozytywna ocena wniosku Makarony Polskie S.A. o dofinansowanie dla działania 1.4 Wsparcie MŚP, Regionalnego Programu Operacyjny Województwa Podkarpackiego 2014-2020 | | | Podstawa prawna | | | | | | | | | | Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne. | | | Treść raportu: | | | | | | | | | | | Makarony Polskie S.A. z siedzibą w Rzeszowie _zwana dalej jako "Emitent"_ informuje, iż powzięła informację, że w dniu 26 października 2016 r. Zarząd Województwa Podkarpackiego opublikował listę projektów wybranych do dofinansowania w ramach konkursu nr RPPK.01.04.01-IZ.00-18-001/15 do Działania 1.4 Wsparcie MŚP, Regionalnego Programu Operacyjny Województwa Podkarpackiego 2014-2020, na której uwzględniony został projekt Emitenta pod nazwą "Wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w zakresie żywności funkcjonalnej w firmie Makarony Polskie SA".
Głównym celem projektu jest ekspansja spółki Makarony Polskie SA na rynku żywności funkcjonalnej poprzez wdrożenie wyników prac badawczo-rozwojowych w postaci nowego asortymentu makaronu. W ramach projektu Emitent planuje zakup środków trwałych.
Całkowity koszt projektu wynosi 12,3 mln zł. Dofinansowanie opiewa na kwotę 5,5 mln zł. Planowany okres realizacji projektu to kwiecień 2017 – czerwiec 2018. | | |