| KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | | | | | Raport bieżący nr | 10 | / | 2015 | | | | | Data sporządzenia: | 2015-04-17 | | | | | | | | | | | Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | | | ZPC OTMUCHÓW S.A. | | | Temat | | | | | | | | | | | | Powołanie nowego członka Zarządu ZPC Otmuchów S.A. | | | Podstawa prawna | | | | | | | | | | Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
| | | Treść raportu: | | | | | | | | | | | Zarząd ZPC Otmuchów S.A. (Emitent, Spółka) informuje, że w dniu 17 kwietnia 2015 roku działając na podstawie § 9 ust 1 Statutu Spółki Rada Nadzorcza Emitenta podjęła uchwałę o powołaniu z dniem 21 kwietnia 2015 r. w skład Zarządu Spółki na kadencję wspólną Pana Bartłomieja Bienia, któremu powierzone zostało pełnienie funkcji Wiceprezesa Zarządu Emitenta Pan Bartłomiej Bień będzie odpowiedzialny za obszar sprzedaży.
Poniżej zamieszczono informację nt. wykształcenia oraz doświadczenia zawodowego Pana Bartłomieja Bienia.
Wykształcenie: 2004 – 2006 Wielkopolska Szkoła Biznesu przy Akademii Ekonomicznej w Poznaniu, Executive MBA 1995 – 1996 Akademia Ekonomiczna w Poznaniu, Studia Podyplomowe, Kierunek "Marketing artykułów spożywczych" 1990 – 1995 Akademia Rolnicza w Poznaniu, kierunek "Ogrodnictwo"
Doświadczenie zawodowe: 2009 – 2015 Dyrektor Sprzedaży ds. Sieci – NKAM oraz Dyrektor Sprzedaży ds. Marki Własnej – Colian sp. z o.o. (wcześniej Jutrzenka Colian Sp. z o.o.) 2006 – 2009 Kierownik Rynku Alternatywnego i HoReCa, Jutrzenka S.A.
Pan Bartłomiej Bień nie prowadzi innej niż wskazana powyżej działalności, w tym takiej, która mogłaby zostać uznana za konkurencyjną wobec Emitenta, nie uczestniczy w spółkach konkurencyjnych jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej czy też innej konkurencyjnej osoby prawnej. Nie figuruje również w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS. Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt 22 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych […]
| | |