| KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | |
|
| | Raport bieżący nr | 43 | / | 2011 | |
| |
| Data sporzÄ…dzenia: | 2011-12-02 | | | | | | | | | |
| Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | |
| PAMAPOL S.A. | |
| Temat | | | | | | | | | | |
| Przekroczenie wartoÅ›ci zamówieÅ„ skÅ‚adanych przez VLM Food Trading Inc. z siedzibÄ… w Kanadzie progu 10% kapitaÅ‚ów wÅ‚asnych Pamapol S.A. | |
| Podstawa prawna | | | | | | | | |
| Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
| |
| Treść raportu: | | | | | | | | | |
| ZarzÄ…d SpóÅ‚ki PAMAPOL S.A. (Emitent) informuje, że w dniu 1 grudnia 2011 r. do spóÅ‚ki zależnej – ZakÅ‚ady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Sp. z o.o. z siedzibÄ… w ZiÄ™bicach (Dostawca) wpÅ‚ynęło kolejne zamówienie od VLM Food Trading International Inc. - Kanada (ZamawiajÄ…cy).
W zwiÄ…zku z przyjÄ™ciem do realizacji ww. zamówienia Å‚Ä…czna wartość zamówieÅ„ zÅ‚ożonych przez ZamawiajÄ…cego w okresie ostatnich 12 miesiÄ™cy wynosi 3.015 tys. Euro, co po przeliczeniu wedÅ‚ug Å›redniego kursu ogÅ‚oszonego przez NBP na dzieÅ„ 1 grudnia 2011 r. odpowiada kwocie 13.593 tys. zÅ‚.
Zamówieniem o najwyższej wartoÅ›ci jest zamówienie z dnia 13 kwietnia 2011 r o wartoÅ›ci 1.633 tys. Euro, co po przeliczeniu wedÅ‚ug Å›redniego kursu ogÅ‚oszonego przez NBP na dzieÅ„ 1 grudnia 2011 r. odpowiada kwocie 7.362 tys. zÅ‚. Przedmiot zamówienia, o którym mowa powyżej obejmuje dostarczanie przez DostawcÄ™ na rzecz ZamawiajÄ…cego warzyw mrożonych w okresie od czerwca 2011 r. do koÅ„ca czerwca 2012 r.
Zamówienie to, podobnie jak pozostaÅ‚e zamówienia z tym kontrahentem, nie reguluje kwestii odszkodowaÅ„ oraz kar umownych. PozostaÅ‚e warunki zamówienia nie odbiegajÄ… od warunków stosowanych dla tego typu transakcji.
Jako kryterium uznania Å‚Ä…cznej wartoÅ›ci powyższych zamówieÅ„ za znaczÄ…ce Emitent przyjÄ…Å‚ 10% kapitaÅ‚ów wÅ‚asnych.
SzczegóÅ‚owa podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt 3 RozporzÄ…dzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartoÅ›ciowych […]
| |
|