| KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | |
|
| | Raport bieżący nr | 37 | / | 2007 | 10 |
| |
| Data sporzÄ…dzenia: | 2007-10-03 | | | | | | | | | |
| Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | |
| BEEFSAN | |
| Temat | | | | | | | | | | |
| Zbycie akcji " Beef-San" S.A. i zmniejszenie udziaÅ‚u poniżej 5% ogólnej liczby gÅ‚osów w SpóÅ‚ce. | |
| Podstawa prawna | | | | | | | | |
| Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
| |
| Treść raportu: | | | | | | | | | |
| Zarząd " Beef-San" Zakłady Mięsne S.A. w Sanoku informuje , że w dniu 3 pażdziernika 2007 , r. otrzymał zawiadomienie , iż Union Inwestment Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. ("Towarzystwo") z siedzibą w Warszawie ul. Polna 11 01-633 Warszawa działając w imieniu zarządzanego przez siebie funduszu
Unifundusze Funduszu Inwestycyjnego Otwartego ("Fundusz") oraz w imieniu klientów , dla których towarzystwo
Å›wiadczy usÅ‚ugÄ™ zarzÄ…dzania cudzym pakietem papierów wartoÅ›ciowych na zlecenie ("Klienci") , informuje , że w wyniku rozliczenia w dniu 28 wrzeÅ›nia 2007 r. (data rozliczenia transakcji w Krajowym Depozycie Papierów
WartoÅ›ciowych S.A. ) transakcji sprzedaży akcji SpóÅ‚ki "Beef-San" S.A. , udziaÅ‚ Funduszu oraz Klientów w ogólnej liczbie gÅ‚osów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy SpóÅ‚ki spadÅ‚ poniżej progu 5% .
Przed transakcjÄ… sprzedaży akcji SpóÅ‚ki na dzieÅ„ 25 wrzeÅ›nia 2007 Fundusze i Klienci posiadali lÄ…cznie
2 648 639 szt. akcji SpóÅ‚ki , co stanowiÅ‚o 5,07% udziaÅ‚u w kapitale zakÅ‚adowym i uprawniaÅ‚y do doddania
2 648 639 gÅ‚osów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy , co stanowiÅ‚o 5,07% udziaÅ‚u w ogólnej liczbie gÅ‚osów.
Obecnie - po transakcji sprzedaży akcji SpóÅ‚ki "Beef-San" S.A. - Fundusze i Klienci posiadajÄ… ogóÅ‚em 2 580 174 szt. akcji SpóÅ‚ki , co stanowi 4,94 % udziaÅ‚u w kapitale zakÅ‚adowym , uprawniajÄ…cych do oddania 2 580 174
gÅ‚osów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy SpóÅ‚ki , co stanowi 4,94% udziaÅ‚u w ogólnej liczbie gÅ‚osów .
SzczegóÅ‚owa podstawa prawna Art. 69 ust.1 pkt. 2 ustawy o ofercie .
| |
|