| KOMISJA PAPIERÓW WARTOŚCIOWYCH I GIEŁD | |
|
| | Raport bieżący nr | 28 | / | 2005 | |
| |
| Data sporządzenia: | 2005-08-31 | | | | | | | | | |
| Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | |
| PEPEES | |
| Temat | | | | | | | | | | |
| Zawarcie znaczącej umowy. | |
| Podstawa prawna | | | | | | | | |
| § 5 ust. 1 pkt 3 RO - zawarcie lub zmiana znaczącej umowy
| |
| Treść raportu: | | | | | | | | | |
|
Zarząd Przedsiębiorstwa Przemysłu Spożywczego "PEPEES"S.A. z siedzibą w Łomży przekazuje informację o zawarciu znaczącej umowy :
W dniu 30.08.2005r. pomiędzy Bankiem Gospodarki Żywnościowej Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie a Przedsiębiorstwem Przemysłu Spożywczego "PEPEES" S.A. z siedzibą w Łomży została zawarta umowa kredytu obrotowego w rachunku bieżącym . Bank udzielił Emitentowi kredytu w wysokości 3.500.000,00 zł (słownie: trzy miliony złotych) z przeznaczeniem na finansowanie bieżących potrzeb.
Kredyt udzielony został na okres od 30.08.2005r. do dnia 31.08.2006r.
Kredyt oprocentowany jest w stosunku rocznym według zmiennej stopy procentowej w oparciu o stopę WIBOR 1M powiększoną o marżę Banku. Zmiana oprocentowania następuje odpowiednio do zmiany wysokości średniej stopy WIBOR 1 M. Odsetki od kredytu naliczane są w okresach miesięcznych.
Przyjęto następujące prawne zabezpieczenia spłaty kredytu:
- sądowy zastaw rejestrowy na maszynach i urządzeniach w wysokości 4.200.872,10 zł,
- umowa przelewu praw z polisy ubezpieczeniowej majątku będącego przedmiotem zabezpieczenia,
- pełnomocnictwo do dysponowania rachunkiem bankowym BPS S.A. Oddział w Łomży,
- pełnomocnictwo do dysponowania rachunkiem bankowym w Banku Polska Kasa Opieki S.A. I Oddział w Łomży.
Przedmiotowa umowa jest czwartą umową kredytową zawartą przez Emitenta z Bankiem Gospodarki Żywnościowej S.A. w okresie ostatnich dwunastu miesięcy (RB Nr 30/2004 - kredyt skupowy, RB Nr 39/2004 - kredyt skupowy, RB Nr 41/2004 - kredyt w rachunku bieżącym).Łączna wartość w/w umów wynosi 17.731.336,53 zł i przekracza równowartość 10 % kapitałów własnych Emitenta.
| |
|