| | | | | | | | | | | | | KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO | | | | | | | | | | | | | | | | | | Raport bieżący nr | 12 | / | 2016 | | | | | | | | | | | | | | | | | | Data sporządzenia: | | | | | | | | | | | | Skrócona nazwa emitenta | | | | | | | | | | | ADIUVO INVESTMENTS S.A. | | | | | | | | | | | | | | Temat | | | | | | | | | | | | Zawarcie przez spółkę zależną umowy o dofinansowanie z NCBiR | | | Podstawa prawna | | | | | | | | | | Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
| | | | | | | | | | | | | | | | Treść raportu: | | | | | | | | | | | Zarząd Adiuvo Investments S.A. _"Spółka", "Emitent"_ informuje, iż powziął informację o podpisaniu w dniu 15 lutego 2016 r. przez spółkę zależną od Emitenta tj. Carocelle sp. z o.o. _Carocelle_ umowy o dofinansowanie _Umowa_ zawartej z Narodowym Centrum Badań i Rozwoju _NCBiR_ w ramach Działania 1.1 "Projekty B+R przedsiębiorstw", Poddziałania 1.1.1 "Badania przemysłowe i prace rozwojowe realizowane przez przedsiębiorstwa" Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Umowa określa zasady udzielenia przez NCBiR dofinansowania realizacji projektu pt. "Suplement diety LYCOMEGA dla osób zagrożonych chorobami układu krążenia, bazujący na klinicznie zweryfikowanej technologii Lycosome™, który dzięki znacząco zwiększonej biodostępności likopenu i kwasów omega-3 obniża poziom trójglicerydów oraz oksydację LDL, na poziomie nieosiągalnym w produktach konkurencyjnych" _Projekt_. Całkowity koszt realizacji Projektu wynosi ok. 8,09 mln zł i wartość ta stanowi kwotę wydatków kwalifikujących się do wsparcia. Poziom dofinansowania projektu przez NCBiR wynosi ok. 5,55 mln zł. Okres kwalifikowalności kosztów dla Projektu przypada na okres 1 stycznia 2016 r. – 31 grudnia 2018 r. Carocelle zobowiązała się do zapewnienia trwałości projektu przez okres 3 lat od dnia zakończenia jego realizacji. W pozostałym zakresie postanowienia Umowy nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.
| | | | | | | | | | | | | | | |